Gezonde wafels met sinaasappel en ricotta
4 personen
15-30 minuten
nagerecht, ontbijt, lunch
bron: voedingscentrum.nl
Ingrediënten
- 1 ei
- 200 ml halfvolle melk
- 75 gram bloem
- 125 gram volkoren tarwemeel
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel vanille aroma
- ½ banaan
- 1 sinaasappel
- ¼ theelepel kaneel
- 4 eetlepels ricotta
- ½ theelepel olie
Bereiding
- Breek het ei in een kom en klop het luchtig.
- Voeg de melk, bloem, volkorenmeel, bakpoeder en vanille aroma toe en mix tot een glad beslag.
- Prak de banaan en voeg hem toe aan het beslag.
- Was de sinaasappel en rasp van een kwart de schil. Meng dit samen met de kaneel door de ricotta.
- Pel de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes.
- Vet het wafelijzer in en verhit hem.
- Van dit beslag zijn 4 grote wafels te maken of 6 kleintjes.
- Bak de wafels tot ze gaar zijn, dit duurt 4-7 minuten.
- Heb je geen wafelijzer dan kun je de wafels ook maken met een tosti-ijzer of grillpan.
- Laat de wafels wat afkoelen en top ze af met de ricotta en sinaasappelstukjes.
Ingrediënten over?
Melk over? Maak er deze kruidige chai latte mee.
Zet melk na gebruik snel terug in de koelkast. Hierdoor blijft het langer goed. In een geopende verpakking is melk is 3-5 dagen in de koelkast houdbaar.
Informatie over dit recept
Sinaasappel heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaarden per persoon / Recept
Energie: 265 kcal
Vet: 6 gram
Waarvan verzadigd vet: 2 gram
Koolhydraten: 40 gram
Waarvan suikers: 9 gram
Vezels: 5 gram
Eiwit: 10 gram
Zout: 0,2 gram