Ontbijt appeltaartje
Ingrediënten
Voor dit receptje heb je nodig (6 stuks):
• 2 appelen (naar smaak – zuur of zoet)
• 2 rijpe bananen
• 3 eetlepels rozijnen of walnoten
• 1 eetlepel agavesiroop
• 60 gram havermout
• 1 theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de over voor op 180°C.
- Vet enkele kleine ovenschaaltjes goed in (een 5 à 6-tal stuks). Of gebruik muffinvormpjes.
- Plet de banaan goed fijn en meng deze met de havermout in een kom.
- Voeg de agavesiroop toe.
- Verdeel het mengsel over de schaaltjes/vormpjes, zorg dat je een uitholling maakt om nadien nog de appeltjes te kunnen toevoegen.
- Zet deze potjes in de voorverwarmde oven op het rooster en bak ongeveer 10 minuten.
- Was de appelen en snij ze in kleine blokjes (behoud de schil want deze zit boordevol vitaminen).
- Voeg de rozijnen toe aan de appelen en voeg ook de theelepel kaneel toe.
- Haal de bodem van de taartjes na ongeveer 10 minuten uit de oven en verdeel het appelmengsel over de bodempjes.
- Zet deze terug in de oven voor 10 minuten.
- Haal ze uit de oven na de baktijd, server ze lauw met een kopje koffie.
Smakelijk!
Daisy