Verse granola
Ingrediënten
Ik neem steeds een mengeling van goede kwaliteitsnoten en -zaden!
- 50 gram amandelen
- 50 gram walnoten
- 50 gram pecannoten
- 50 gram paranoten
- 50 gram cashewnoten
- 50 gram rozijnen
- 50 gram havervlokken
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- eventueel wat goji-bessen, rozijnen of dadels naar smaak toevoegen
- 4 el honing of agavesiroop
- 1 tl koekkruiden (optioneel, maar dit geeft een lekkere, kruidige smaak)
Bereiding
- Verwarm de over voor op 180°C.
- Meng alle noten, zaden en bessen/rozijnen/dadels door elkaar en hak ze met een groot mes wat fijner.
- Voeg er de honing of agavesiroop aan toe, roer goed om.
- Beleg een bakplaat met een vel bakpapier.
- Stort de mengeling over op de bakplaat.
- Bak de granola voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep het mengsel halfweg even om.
- Laat de granola afkoelen
- Het kan zijn dat de granola na het afkoelen wat aan elkaar plakt. Roer deze goed om en doe de granola in een glazen bokaal om te bewaren.
Hiermee heb je de basisgranola gemaakt en kan je deze gebruiken in verschillende gerechtjes!
Tip
Varieer: je kan bv. aan deze granola lekker fruit, yoghurt, skyr of chocolade toevoegen.
Of je eet hem gewoon puur als tussendoortje!
Granola met verse rode vruchten
• Granola met magere yoghurt, kiwi en banaan
• Granola met skyr en stukjes donkere chocolade
• Granola met (soja-) yoghurt en blauwe bessen
• …
Smakelijk!
Daisy